In 1984 studeerde ik af aan de School voor Fotografie. In die tijd ontwikkelde ik behalve mijn liefde voor fotografie ook mijn interesse voor film. Het studentenleven beviel prima en het leek me een goed idee om me aan te melden bij de Filmacademie in Amsterdam, ik werd toegelaten en heb 4 geweldige jaren gehad met mijn medestudenten. Een aantal klasgenoten zijn vrienden voor het leven geworden.

Na de Filmacademie ging ik direct als cameraman aan het werk. Eerst fictie, maar al snel via de VPRO meer richting documentaire-achtige programma’s. Daarmee ging er een nieuwe wereld voor me open, namelijk samen met een regisseur en geluidsman op avontuur om gezamenlijk een zo goed mogelijke film of programma maken.

Sinds 1995 heb ik me vooral gericht op het maken van documentairefilms en series. Nationaal en internationaal. Ik heb hiervoor veel gereisd en vaak in moeilijke omstandigheden gefilmd. Binnen veel organisaties en in een grote variëteit aan sociale omgevingen. Hiermee heb ik een ruime ervaring opgebouwd en een sterk sociaal inzicht gekregen om mensen te portretteren en hun situaties invoelbaar te maken.

Mensen uit verschillende culturen met uiteenlopende achtergronden, karakters en situaties. Voor mij een onuitputtelijke bron van beelden en verhalen. Ik ben nog nooit een dag met tegenzin de deur uitgestapt een draaidag tegemoet.

 

 

 

Contact

MARK BAKKER
Cameraman/filmmaker

m. +31 626 390 635
e. post@markbakker.nl
l. linkedin