Als filmmaker heb ik binnen veel organisaties en in een grote variëteit aan sociale omgevingen gewerkt. Hiermee heb ik een ruime ervaring opgebouwd en een sterk sociaal inzicht gekregen om mensen te portretteren en situaties invoelbaar te maken. Mensen uit verschillende culturen met uiteenlopende achtergronden, situaties en karakters, zijn voor mij een onuitputtelijke bron van beelden en verhalen.

Mijn eerste studie volgde ik aan de School voor Fotografie. Ik ontwikkelde daar, behalve mijn liefde voor fotografie, ook mijn interesse voor film. Na deze opleiding besloot ik mij aan te melden bij de Filmacademie in Amsterdam. Na vier hele leuke jaren ging ik als cameraman aan het werk.

Aanvankelijk begon ik met fictie, maar via de VPRO ging ik al snel richting documentaire programma’s. Er ging er een nieuwe wereld voor mij open; met de crew op avontuur, om gezamenlijk een zo goed mogelijke film te maken.

Ik richt me sinds die tijd vooral op het maken van documentairefilms en -series. Ik reis hiervoor over de hele wereld. Als regisseur & cameraman werk ik graag vanaf de schouder, maar ik hou ook van stilering. Nadenken over vorm is een uitdaging en zorgvuldig kadreren een plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

MARK BAKKER
Regisseur & Cameraman

m. +31 626 390 635
e. post@markbakker.nl
l. linkedin